Ai ​cautat atat de mult.. ​si tot​ nu ai gasit ​ raspunsul ​la ​intreb​arile ​tale?

“Serviciul de Consultanta Contabila si Fiscala iti ​ofera raspunsuri dedicate situatiei tale speciale”

​​​​​      In ultimii 3 ani mediul de afaceri din Romania au fost supus unor modificari continue a regulilor fiscale. Din Martie 2018, suntem deja la al 4 -lea Cod Fiscal care se aplica persoanelor fizice care obtin venituri din activitati independente. Aceste modificari sunt  enervante, neproductive si pline de capcane pentru un ne-specialist, care se concentreaza pe munca lui.

Declaratia unica nu reprezinta o simplificare, cum se tot spune! Este ​​poate ​o simplificare pentru ANAF, care primeste o declaratie si astepata sa-i virezi banii. Dar pentru tine ca si contribuabil ​o data cu declaratia unica responsabilitatea cade in totalitate in sarcina ta!

Declaratia unica, ​anuntata in Martie 2018, ​​​reprezinta ​o ​REVOLUTIE in impozitarea persoanelor fizice:

 • check
  ​​Se introduce mecanismul de autoimpunere - ceea ce inseamna ca persoana fizica isi va calcula singura impozitul si contributiile. ​In plus contribuabilul poate opta intre diferite sisteme de impozitare: in sistem real, norma de venit, retinere la sursa.
 • check
  ​Exista un singur formular in care raportezi venitul realizat in anul anterior si venitul estimat pentru anul curent. In functie de venitul estimat se determina obligatia de a plati CAS si CASS. Daca esti obligat sa platesti CAS sau/si CASS completezi declaratia unica corespunzator. 
 • check
  ​​ANAF nu va mai emite decizii de impunere, doar contribuabilul este responsabil pentru completarea corecta a declaratiei unice si a formularelor obligatorii: Registrul de incasari si plati si Registrul de Evidenta Fiscala.  In consecinta numarul controalelor fiscale va creste exponential!

​Dupa cum poti observa situatia nu se simplifica deloc​ ​ci devine foarte complicata pentru persoanele fizice, fara exeprtiza in domeniul contabil. Doar statul iese in castig din modificarile aduse Codului Fiscal.

Sunt Constantin Cozma, economist, specializat in in consultanta contabila si fiscala dedicat​a persoanelor fizice care desfasoara activitati economice. In ultimele 2 luni am dedicat cea mai mare parte din timpul de lucru, intelegerii noului mecanism de impozitare pe care il introduce  Ordonanta de Urgenta nr 18 din 23 Martie 2018 .

Ca rezultat am pregatit o solutie speciala, care sa te ajute sa indeplinesti cu succes responsabilitatile fiscale​ care iti revin ca urmare ​a realizarii de venituri ​din diferite activitati:

​Serviciu​l de ​Consultanta 
contabila si fiscala prin email 

​Este o solutie  dedicata, care te ajuta sa calcul​ezi venitul net si impozitul, sa completezi corect declaratia unica si platesti la timp impozitul pe venit si a contributiilor datorate, in conformitate cu Cod Fiscal modificat in Martie 2018

​Cum functioneaza?

​Ne trimiti ​intrebar​ile tale cele mai importante la consultanta@ gestiunepfa.ro..

​Prin contract avem obligatia sa ​iti raspundem in maxim 3 zile lucratoare...

 ​In baza raspunsului nostru ​iei decizii corecte si legale pe care le aplici imediat.

​Ce​ este inclus in serviciul de consultanta:

​I. Prima componenta a serviciului include un abonament de Consultanta prin Email pentru un an de zile ​timp in care iti raspundem la un numar de pana la 18 intrebari.

Dupa semnarea contractului intrebarile se trimit la adresa de email consultanta@ gestiunepfa.ro

Fiecare persoana are o situatie unica, de aceea, pe langa informatiile din cele doua ghiduri, intrebarile au ca scop clarificarea fiecarui aspect individual pe care il intalnesti in activitatea desfasurata.

Exemplu: 

O persoana fizica obtine venituri din salarii si drepturi de proprietate intelectuala (sau din activitati independente). Valoarea venitului net este peste 23.400 lei, care depaseste in 2018 plafonul minim (22.800 lei) de la care devine obligatorie plata asigurarilor  CAS si CASS. 

In acest caz trebuie stabilit:

 • daca se platesc contributiile sociale?
 • cine declara venitul si ce sistem de impozitare se alege: sistem real sau retinere la sursa?
 • cine depune declaratia unica?
 • daca contribuabilul mai obtine 1.000 lei din dobanzi bancare cum se procedeaza?
 • ce se intampla daca contractul de munca se incheie in cursul anului?

​II. ​A doua componenta include ​​2 materiale esentiale pentru intelegerea mecanismului de autoimpunere ​la persoanele fizice:

Pachetul Complet 

pentru Activitati Independente


​      Este dedicat persoanelor fizice care desfasoara activitati economice si determina venitul net in sistem real si conduc evidenta contabila in partida simpla.

Declaratia 212

Declaratia Unica 

Ghid pentru declararea impozitului si contributiilor datorate ​de persoanele fizice

    Solutia este dedicata persoanelor fizice care aplica sistemul de impozitare la norma de venit sau cu retinere la sursa sau prin cota forfetara de cheltuieli.

​Important! Vei primi gratuit pe email toate materialele care compun ​cele doua solutii de mai sus.

Materialele sunt la versiunea a ​VI -a din 2018 actualizata la data de 18 Iunie ​ ​ 

​Cu Normele de aplicare ale Codului Fiscal, publicate In Monitorul Oficial
pe 25 Mai 2018

S-a adaugat la​ ​Caietul Practic, 10 Studii de caz si mai multe exemple,​  pentru care s-a completat declaratia:

1. In primul rand cateva reguli practice de completare a declaratiei pentru ​situatia in care te-ai blocat la completare ​unui camp sau bifarea unei casute, mai ales ​la formularul digital; 

​2. Cum completezi declaratia unica pentru venituri impozitate in sistem real, 2017 si 2018, cu CAS si CASS; datorat sau optional;

3. Cum procedezi cand ai venituri cumulate din acitivitati independente si drepturi de autor care obliga la plata CAS si CASS; 

​4. Cum ajustezi norma de venit si si cum calculezi impozitul datorat; gasesti completat Registrul de evidenta fiscala in acest caz!

5. Cum recalculezi contributiile si si cum completezi declaratia pentru activitati care incep in cursul anului;

6. Cum completezi declaratia unica pentru suspendarea sau inchiderea activitatii in cursul anului;

7. Cum completezi declaratia unica pentru venituri din dividende si fonduri de investitii;

8. Declaratia unica completata pentru venituri din agricultura;

9. Declaratia unica pentru asocierile fara personalitate juridica;

10. Declaratia unica completata de persoana fizica cu trei contracte de inchiriere, din care: un contract in valuta pentru care s-a facut recalcularea in 2018, un contract cu mai multi proprietari, un contract care se incheie in cursul anului;

11. Studiu de caz -15 Martie 2019, definitivarea CAS, CASS si a impozitului pe venitul realizat in 2018; recuperarea impozitului si a contributiilor platite in plus;

​12. S-au adaugat exemple cu:

​Calculul si plata bonificatiilor acordate la pata impozitului si contributiilor pana la data de 15 decembrie 2018 si pentru depunerea declaratiei online.

Recalcularea contributiilor pentru situatia in care activitatea incepe sau se incheie in cursul anului;
13. S-au adaugat ​si urmatorele capitole:

Capitol care te informaeaza cum poti  ​depune declaratia online ​prin SPV sau cu certificat digital;

​Capitol cu declaratia rectificativa - cum poti corecta un venit estimat gresit​, prin declaratie ​rectificativa;

​Capitol cu informatii de plata a impozitului si contributiilor: lista conturilor IBAN si detalii de completare a ordinelor de plata sau a foilor de varsamant;

​Capitol cu pagini web utile​ si legislatia aplicabila;

​Informatia teoretica din ghiduri, alaturi modelele practice si exemplele prezentate plus serviciul de consultanta ​reprezinta o solutie completa, de la A la Z, pentru ​​a indeplini corect si legal obligatiile fiscale ce​-ti revin atat in 2018 cat si in 2019:

 • gasesti toate informatiile intr-un singur loc;
 • nu mai ai nevoie de contabil sau de avocat;
 • informatie actualizata si instrumente de lucru la zi;
 • informatie organizata si structurata dupa nevoile tale;
 • texte accesibile pentru oricine, nu trebuie sa ai studii de specialitate;
 • exemple si modele practice de completare a formularelor si registrelor;
 • esti informat - daca e cazul, sa stii ce sa ceri de la un contabil, un avocat, un functionar ANAF, un partener de afaceri.

​Si cel mai important: poti p​rimi oricand un raspuns avizat​ pentru o situatie specifica pe care o intalnesti in activitatea ta!

Serviciul de Consultanta prin email  face parte dintr-o colectie de solutii dedicata persoanelor fizice care obtin venituri din activitati economice, pe care le dezvoltam din 2012.

In decurs de 6 ani, ​aceste solutii au fost utlizate de peste 4.500 de antreprenori cu activitati in domenii diverse ca: it, comert, servicii, avocati, notari, consultanta, contabili, cabinete medicale, profestionisti din domeniul profesiilor liberale, persoane fizice independente etc.

Ce spun cei care le utilizeaza:

                        Rating de 4,9 din 5, acordat de cei care au descarcat si folosit ghidurile pana acum.

 1. Evaluat la 5 stele din 5

  RADU MILAS (proprietar verificat)

  Verified review - view original

  Mulțumiri pentru oportunitate. Nu știam de unde/cum s-o apuc, iar acest îndrumător de realizare a Declarației Unice – prin expunerile și exemplele sale clarificatoare – m-a ajutat fundamental la rezolvarea unei acute stări de anxietate.

  Ghid pentru declararea impozitului si contributiilor sociale datorate de persoanele fizice

 2. Evaluat la 5 stele din 5

  Iuliana-Mirela Vasile (proprietar verificat)

  Verified review - view original

  Nu sunt de specialitate însă pot spune că pentru mine pachetul este foarte bine elaborat. Are parte teoretică cât și practică și este updatat de fiecare dată când apar noi modificări.

  Ghid pentru declararea impozitului si contributiilor sociale datorate de persoanele fizice

 3. Evaluat la 5 stele din 5

  Anica-Maria Tanase (proprietar verificat)

  Verified review - view original

  Am înțeles toate informaţiile, iar aplicațiile m-au lămurit.

  Pachet de contabilitate pentru activitati independente

 4. Evaluat la 5 stele din 5

  NICOLAE FETOIU (proprietar verificat)

  Verified review - view original

 5. Evaluat la 5 stele din 5

  marilena (proprietar verificat)

  Verified review - view original

  Mi-a fost ff util pentru completarea declaratiei unice si a registrului de evidenta. Multumesc!

  Pachet de contabilitate pentru activitati independente

 6. Evaluat la 5 stele din 5

  CRISTIAN (proprietar verificat)

  Verified review - view original

 7. Evaluat la 5 stele din 5

  ANGELICA-VIORICA C. (proprietar verificat)

  Verified review - view original

 8. Evaluat la 5 stele din 5

  Horatiu (proprietar verificat)

  Verified review - view original

 9. Evaluat la 5 stele din 5

  Pirvan Gabriel (proprietar verificat)

  Verified review - view original

 10. Evaluat la 5 stele din 5

  cristea robert (proprietar verificat)

  Verified review - view original

1 2 3 11

Profita de Reducere de ​40% acordata cu ocazia ​apropierii ​termenului de depunere - 31 Iulie 2018. Oferta expira in:

04
​Zile
09
​Ore
38
Minute​
41
Secunde

Comanda serviciul cu 497 lei  296,50 lei in care este inclus:

 • Serviciul de consultanta prin email, abonament pentru 365 de zile, (1​8 intrebari esentiale),
 • Ghid pentru ​Declaratia Unica, pretul normal este de ​117 lei, inclus gratuit in serviciu
 • Pachetul Complet pentru Activitati Independente, are pretul normal de 147 lei si include:
 • ​Ghid esential pentru Contabilitatea activitatilor Independente (impuse in sistem real),
 • ​Caiet practic cu exemple si studii de caz (sistem real),
 • ​Ghid pentru infiintarea activitatilor independente,
 • Ghid pentru gestiunea stocurilor la activitatile independente.

​Important! Aceste materiale sunt incluse gratuit in serviciul de consultanta pentru ca sa te informezi cu privire la toate aspectele fiscale ale activitatii tale si intrebarile pe care ni le adresezi sa fie ​strict legate de ​o situatie particulara cu care te confrunti.

Descarca si citeste contractul de aici:

Bonus! Primesti un an de actualizări la 
​Ghidul pentru Declaratia Unica si
Pachetul Complet pentru ​Activitati Independente
 ​ca sa fii la zi cu modificarile ​Codului Fiscal din  2018 si 2019.

angle-down

Vei fi 100% ​multumit!

Esti pe deplin asigurat de garantia noastra! Nu exista niciun risc pentru tine. Daca solutia ​noastra nu te ajuta, trebuie doar să ne trimiti un email in termen​ de 30 de zile de la data achizitiei si îti  trimitem toti banii inapoi.  Fara nicio întrebare din partea noastra si fara niciun cost pentru tine!

Intrebari Frecvente

Ce format au materialele din Ghid?​ Sunt ca o carte? Sau ca un CD?

C​ui i se adreseaza Ghidul pentru Delaratia Unica?

Cui i se adreseaza Pachetul pentru ​Activitati Independente?

Cum comand si cum platesc?

Cum descarc?

Este plata ghidului deductibila?

Sunt platitor de TVA, ma ajuta ghidul?

Am salariati, ma ajuta ghidul?

Cum actualizez ghidurile in perioada de abonament?

     Ghidul PFA este creat și susținut de oameni cu o experiență de peste 15 ani ​ în consultanța financiar-contabila:

​     Constantin Cozma -  Coordonator proiect

    ​ Sunt economist,  absolvent ASE Bucuresti, Facutatea de ​Contabilitate si ​Informatica de ​Gestiune. Din 2012 sunt specializat in ​consultanta contabila si fiscala a persoanelor fizice care desfasoara activitati economice, indiferent de forma lor de organizare. Sunt partener intr-un grup de firme care au ca obiect de activitate consultanta de afaceri si financiar-contabila; sunt la randul meu titularul unei intreprinderi individuale.

    Ma poti contacta pe email constantin.cozma @ asperagroup. ro

​Ghid ​PFA,  ​2012 -2018

KBS SRL, CUI 18787705, J39/10237/2006,  Tel: 0724 331 977,  contact@gestiunepfa.ro

Nemultumit(a)? Acceseaza formularul de reclamatii.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account