Acest subiect conține 4 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  hadrianlupu acum 5 luni, 3 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #8300
   Iuly Vasile 
  Participant

  Bună ziua,

  Am observat că în ”Ghid esential pentru contabilitatea activitatilor independente 2018 v2” pentru D200 și D220 scrie ”Declaratia se depune pe suport de hartie la adminstratia financiara in raza careia titularul PFA/II/IF isi are domiciliul”. Mai devreme am intrat în spațiul privat ANAF și am reușit să trimit cele două formulare online. Am și primit confirmare tot prin intermediul SPV, cu număr de ordine și dată. Nu ar fi bine să se modifice informația asta în Ghid? :D Aș zice că ar fi de mare ajutor pentru cei care nu au timp să stea la cozi și să-și facă nervi, cum se cam întâmplă când mergi la ANAF.

  Și D600 se poate depune prin spațiul privat ANAf și, ca și în cazul D200 și D220, nu e nevoie de semnătură virtuală.

 • #8316
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna seara,

  Va multumim pentru completare si ne bucuram ca ati scapat de birocratie cu SPV.
  Am scris despre el aici https://gestiunepfa.ro/declaratii-online-pentru-activitati-independente/
  O sa completam si ghidul cu informatii precise despre SPV.
  O seara buna!

 • #8455
   hadrianlupu 
  Participant

  Buna ziua,
  Pentru inregistrarea certificatului digital pe site-ul ANAF este necesara completarea formularului 150 si pentru persoane fizice? Conform instructiunilor primite de la furnizorul certificatului trebuie accesat acest link https://www.anaf.ro/inregcalificat/. In schimb pe site-ul ANAF am gasit instructiuni care specifica o procedura simplificata pentru persoane fizice, care nu mai implica formularul 150 si prezentarea la ghiseu https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/instructiuni/Instructiuni_D200.htm
  Care este pana la urma procedura pentru persoane fizice care depun declaratii in nume propriu?
  Multumesc anticipat.

 • #8837
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua. Nu avem experienta cu acesata procedura pana acum. Noi avem persoane fizice care ne-au dat procura ca sa semnam declaratiile pe certificatul nostru – folosind formularul 150. Spuneti-ne dvs cum ati facut. Multumim!

 • #9231
   hadrianlupu 
  Participant

  Pana la urma am aflat ca ambele proceduri sunt valabile, in functie de natura declaratiilor. Pentru declaratiile depuse pe CNP, este suficienta inregistrarea simplificata pentru persoane fizice. In schimb pentru declaratii depuse pe un CIF, de exemplu, pentru declaratia D390, depusa in cazul meu pentru un cod de TVA virtual pentru operatiuni intracomunitare, este necesara completara formularului 150 si depunerea acestuia la ghiseu impreuna cu actele doveditoare. Asta deoarece ANAF trebuie sa asocieze certificatul de semnatura digitala cu codul pe care se depune declaratia.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CONTACTEAZA-NE!

Trimite-ne intrebarea ta si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Se trimit datele

©2018 Comunitate de antreprenori cu activitati independente

PFA - PFI - II -IF - Profesii Liberale

x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account