Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 2 luni, 3 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #12552
   silviulucian 
  Participant

  Salutari,

  Urmaream ghidul de completare a declaratiei intergalactice :) si am observat ca in lista normelor de venit pentru 2018 (aflata aici https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Normevenit2018/Bucuresti2018.pdf) codul meu CAEN 6201 (Activitati de realizare a softului la comanda) nu exista (exista doar 6202 si 6203).

  Acum, ma intreb daca asta inseamna ca nu mai pot plati impozit la norma de venit (ca pana acum, cand norma de venit imi era comunicata in deciziile de impunere trimise anual de ANAF) si sunt nevoit sa platesc impozitul in sistem real? Sau inseamna ca o sa trebuiasca sa imi schimb certificatul de inregistrare?

  S-a mai confruntat cineva cu ceva asemanator?

 • #12723
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Salut! 6201 nu a fost niciodata la norma de venit. Veniturile obtinute din aceasta activitate s-au impus in sistem real din 2010 incoace. Nu trebuie schimbat certificatul de inregistrare ci vectorul fiscal de la ANAF, pentru ca in primul rand ANAF a gresit, pentru ca au trimis decizii de impunere pe norma de venit la 6201. (Daca vrei norma de venit, care este mult mai avantajoasa atunci trebuie sa modifici CAEN la Registrul Comertului).

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CONTACTEAZA-NE!

Trimite-ne intrebarea ta si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Se trimit datele

©2018 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account