Acest subiect conține 6 răspunsuri are 4 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 3 luni, 2 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #9265
   Constantin Cozma 
  Keymaster
 • #9359
   elenic 
  Participant

  Buna ziua,
  Eu nu am mai lucrat pe P.F.A in ultimii 4 ani .Am fost la finante in fiecare an si am depus toate formularele.Acum sa inteleg ca daca PFA a fost cu 0(zero) venituri si cheltuieli eu trebuie sa platesc toate darile catre stat raportate la salariul minim brut pe economie?
  Cu respect.

 • #9427
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua. Chiar daca venitul a fost 0 (dar pfa nu a fost suspendat), pana la sfarsitul anului 2017 se platea contributie de sanatate – CASS, la salariul minim brut pe economie. Vedeti aici istoricul salariilor brute https://gestiunepfa.ro/pfa-ii-informatii-cheie/. In ultimii 4 ani procentul CASS a fost de 5,5%. Din 2018 procentele sau modificat: 10% la sanatate si 25% la pensie daca venitul NET obtinut depaseste 12 salarii minime brute pe economie, adica 22.800 lei pt 2018 lei. Asteptam in continuare modificari la codul fiscal.

 • #9441
   Beldean Ioana 
  Participant

  Buna ziua,
  In situatia in care veniturile din activitati independente nu depasesc 1900 lei/luna nu se datoreaza CAS si CASS. Dar pentru ca aceste venituri sa fie luate in calcul la indemnizatia pentru crestere copil trebuie platit CASS? Sau altceva? Si daca da, baza de calcul este salariul minim, chiar daca veniturile sunt mai mici?
  Multumesc

 • #9447
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Pentru a primi indemnizatie e important sa desfasurati activitate economica. Va pot spune, fara dubii, ca indemnizatia nu e conditionata de plata CAS sau CASS. In schimb trebuie sa aveti un rezultat net pozitiv din activitate si sa platiti impozit de 10%. (nu sunt sigur daca puteti obtine indemnizatia minima cu pierdere din activitate desfasurata). Mai cereti si alta opinie.

 • #9845
   Cristina Plaisanu 
  Participant

  Buna ziua,

  Sunt medic si am deschis PFI la 1 decembrie 2017. In luna decembrie am avut venituri zero. De asemenea, in luna ianuarie venituri zero. In lunile martie si februarie am avut venit 1200 RON/lunar. Va rog sa îmi spuneti ce impozit datorez si când trebuie sa plătesc. De asemenea, va rog sa îmi spuneti ce declarații trebuie depuse in cursul anului curent.

  Va multumesc anticipat,

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CONTACTEAZA-NE!

Trimite-ne intrebarea ta si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Se trimit datele

©[current-year] Comunitate de antreprenori cu activitati independente

PFA - PFI - II -IF - Profesii Liberale

x (x)
x (x)
x (x)
x (x)

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account