Acest subiect conține 5 răspunsuri are 4 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 1 lună, 3 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #10282
   RoxanaF 
  Participant

  Buna ziua,

  In cazul unui antrenor personal de fitness inregistrat ca PFA, cheltuielile cu imbracamintea/incaltamintea sportiva pe care le utilizeaza in timpul sedintelor cu clientii se pot deduce?

  Multumesc!

 • #10317
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua, sunt cheltuieli deductibile pentru ca echipamentul este utilizat in activitatea economica care aduce venituri.

 • #11900
   Alina 
  Participant

  Buna ziua,
  cheltuielile cu utilitatile, deductibile in baza contractului de comodat se inregistreaza in RJIP numai valoarea deductibila sau valoarea integrala a facturii? Justificarea platii cotei deductibile se face in baza dispozitie de plata emisa catre proprietarul imobilului?
  Multumesc!

  • #11959
    Constantin Cozma 
   Keymaster

   Buna ziua! Deductibilitate cheltuielilor cu sediul profesional se face face in baza documentului de plata (dispozitie de plata in cazul dv) si copie factura de utilitati. Procentul de deductibilitate este cel stabilit in contractul de comodat, in raport cu suprafata utilizata sau dupa alt criteriu: poate fi 25%, 32,3%, 50% sau 100%. In registrul Jurnal se inregistreaza valoarea platii efectuate conform dispozitiei de plata.

 • #12516
   Duta Loghin 
  Participant

  Buna ziua,
  Pentru prestări servicii ca I.I.,cu contract de prestări servicii la firme din mai multe județe, cu autoturism proprietate I.I., benzina o deduc 50% sau integral?
  Mulțumesc!

 • #12715
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua! Deduceti doar 50%. Exista exceptii in codul fiscal si nu va incadrati.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CONTACTEAZA-NE!

Trimite-ne intrebarea ta si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Se trimit datele

©2018 Comunitate de antreprenori cu activitati independente

PFA - PFI - II -IF - Profesii Liberale

x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account