Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 4 luni, 2 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #9954
   lianadumitru 
  Participant

  in exemplul prezentat in caietul practic la pag 17 nu am inteles daca coeficientul de degresie se aplică numai la valoarea anuală a amortizării liniare (așa deduc din exemplul dvs și drept urmare suma anuala de 40000 s-ar imparte apoi liniar la 12 luni) sau se aplica degresia lunar, de la o lună la alta a sumei totale rămase de amortizat, în acest caz, suma amortismentelor lunare pe 12 luni fiind mai mică decât ex dvs de 40000- puteti calcula acest lucru. Deci cum este corect?
  Deasemena, imi cer scuze pentru afirmatia mea, dar cred ca în exemplul dat cu amortizarea pe 4 ani a unui autoturism a-ți gresit și a-ți aplicat coef. de amortizare 2, iar eu cred ca trebuia 1,5 (este sub 5 ani) și procentul ar fi corect de 37,5% și nu 50%.
  Aștept raspuns cum este corect de aplicat degresia.
  Apreciez ca la autoturime mai scumpe de 48 mii(10300 Euro) nu mai merită amortizarea degresivă (se pierd banii ce depășesc handicapul stabilit de 1500 lei lunar), ci numai liniară și pe 6 ani(1500 x 72 luni=108 mii lei/23500 Euro)

 • #10052
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua! Aveti dreptate cu coeficientul de amortizare degresiva. Amortizarea fiind calculata pe 4 ani trebuia sa fie 1.5. Am corectat exemplul.
  Amortizarea degresiva se calculeaza anual si apoi se imparte la 12 daca este cazul. In cazul PFA venitul net se calculeaza anual.
  Pentru autoturisme este intelept sa alegeti metoda de amortizare care va avantajeaza. Daca valoarea lunara depaseste 1500 lei nu este in avantajul PFA. Alta este situatia pentru mijloace auto folosite in activitatea economica – taxi, transport marfa, etc.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

CONTACTEAZA-NE!

Trimite-ne intrebarea ta si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Se trimit datele

©2018 Comunitate de antreprenori cu activitati independente

PFA - PFI - II -IF - Profesii Liberale

x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account